ElektriČar Beograd

060.0550033      kontakt     062.8968923
elektricar

Termoakumulaciona pec

ta pec

Grejači i termostat za ta peć

Popravljamo, servisiramo i održavamo sve vrste ta peći.
Imamo sve rezervne delove za ta peći : Elind, Magnohrom i Aeg. Najčešće opravke su : zamena grejača, radnog ili zaštitnog termostata, ventilatora i sobnog termostata. Cene zamene grejača, termostata, instalacije i sl. možete videti u našem cenovniku. Pored svega navedenog možemo vam pružiti uslugu transporta vaše TA peći.
vraštanović sašavraštanović sašavraštanović saša

Šta treba znati o TA peći

TA peć je električni aparat za pretvaranje električne u toplotnu energiju. Njena prednost u odnosu na druge je u tome što se puni u vremenu trajanja niže tarife, kada je cena električne energije znatno niža, a prazni u vremenu više tarife. U njenom središtu su smešteni električni grejači koji zagrevaju jezgro i do 800 stepeni. Ono je napravljeno od opeka koje imaju sposobnost akumuliranja toplote. Zahvaljujući izolaciji, koja je od keramičke vune, akumulirana toplota se zadržava u peći i do 20 časova. Ako se toplota odvodi prirodnim strujanjem vazduha, izmena toplote između peći i okolnog prostora je sporija i grejanje duže traje. A ako se toplota odvodi pomoću ventilatora, izmena toplote je brža, i peć se brže prazni. "Ta" peć ima unutrašnju i spoljašnju regulaciju temperature koja omogućava fino podešavanje punjenja i pražnjenja peći. Unutrašnja regulacija temperature služi za podešavanje do kog kapaciteta će se peć puniti. Spoljašnja regulacija temperature nalazi se na spoljašnjem termostatu i na njemu se podešava temperatura koja se želi postići u prostoriji. Kada temperatura u prostoriji opadne za koji stepen, termostat uključuje ventilator i na taj način održava temperaturu prostorije na željenoj vrednosti.

Kablovi

Ugradnja i zamena naponskog kabla. Promena kabla sa utikačima i utičnicama i prebacivanje sa monofaznog na trofazno napajanje i obrnutovraštanović saša

Zamena svih vrsta termostata

vraštanović saša